Kuchnia w restauracji Pod Sową przeszła prawdziwą rewolucję. Jest połączeniem kuchni regionalnej, tradycyjnej z ogromną kreatywnością Szefa Kuchni Jacka Matogi. Dzięki lokalnym dostawcom możemy tworzyć wyjątkowe dania, oparte na domowych produktach i smakach dzieciństwa.
szef kuchni
Jacek Matoga – utalentowany, niezwykle życzliwy i zawsze gotowy
na kulinarne eksperymenty. W swojej kuchni stara się łączyć obecne trendy i nowoczesne techniki kulinarne z tradycyjną kuchnią polską. Wszystkie dania przygotowuje z wielkim kunsztem i zaangażowaniem. Doświadczenie zdobywał w najlepszych 4 i 5 gwiazdkowych hotelach / restauracjach w Polsce i zagranicą. Gotowanie to nie tylko jego praca, ale przede wszystkim pasja.
„Podczas studiów rozpocząłem swoją pierwszą pracę w gastronomii. Właśnie wtedy poznałem swoją największą pasje i postanowiłem bezgranicznie się jej oddać – zostając kucharzem.”
„Jestem prawdziwym pasjonatem, który ciągle poszukuje nowych smaków i inspiracji, ale i tak najbardziej dumą napawają mnie zadowolone twarze Gości, którzy wracają, aby ponownie spróbować dań, które przygotowuję.”
Jacek Matoga
lokalne
produkty
w naszej kuchni używamy wyłącznie wysokiej jakości produktów od lokalnych dostawców, opierając menu na produktach dostępnych w okolicy, czego wynikiem jest między innymi smażony filet z pstrąga i sandacza. Dzięki zmieniającemu się wraz z porami roku menu sezonowemu nasi goście mogą cieszyć się produktami i smakami dostępnymi przez krótki czas. Wszystkie potrawy szykujemy na bieżąco, dbając o świeżość naszych dań.
pasja
gotowania
pasja do gotowania i wyrafinowany smak to sekret doskonałego smaku naszych potraw. Konsekwentnie realizujemy filozofię kuchni, polegającą na połączeniu nowoczesności i tradycji kuchni Polskiej. Mamy odwagę łączyć smaki, swoboda komponowania potraw oraz lokalne produkty sprawiają, że na Państwa talerze trafiają wyjątkowe dania.
estetyka
podania
chcemy aby nasze potrawy rozbudzały wyobraźnię i kubki smakowe, jeszcze przed ich skosztowaniem. Talerz z pięknie prezentującą się potrawą, to podsumowanie naszych przekonań o jedzeniu i gotowaniu.
Jedzenie to uczta dla oczu, ciała i duszy. Dbamy również o profesjonalną obsługę kelnerską i przytulne wnętrze, które pozwala na kameralne spotkania w gronie przyjaciół, jaki i zorganizowanie dużej imprezy rodzinnej / firmowej.
szef kuchni
Jacek Matoga – utalentowany, niezwykle życzliwy i zawsze gotowy na kulinarne eksperymenty. W swojej kuchni stara się łączyć obecne trendy i nowoczesne techniki kulinarne z tradycyjną kuchnią polską. Wszystkie dania przygotowuje z wielkim kunsztem i zaangażowaniem. Doświadczenie zdobywał w najlepszych 4 i 5 gwiazdkowych hotelach / restauracjach w Polsce i zagranicą. Gotowanie to nie tylko jego praca, ale przede wszystkim pasja.
„Podczas studiów rozpocząłem swoją pierwszą pracę w gastronomii. Właśnie wtedy poznałem swoją największą pasje i postanowiłem bezgranicznie się jej oddać – zostając kucharzem.”
„Jestem prawdziwym pasjonatem, który ciągle poszukuje nowych smaków i inspiracji, ale i tak najbardziej dumą napawają mnie zadowolone twarze Gości, którzy wracają, aby ponownie spróbować dań, które przygotowuję.”
Jacek Matoga
lokalne
produkty
w naszej kuchni używamy wyłącznie wysokiej jakości produktów od lokalnych dostawców, opierając menu na produktach dostępnych w okolicy, czego wynikiem jest między innymi smażony filet z pstrąga i sandacza. Dzięki zmieniającemu się wraz z porami roku menu sezonowemu nasi goście mogą cieszyć się produktami i smakami dostępnymi przez krótki czas. Wszystkie potrawy szykujemy na bieżąco, dbając o świeżość naszych dań.
pasja
gotowania
pasja do gotowania i wyrafinowany smak to sekret doskonałego smaku naszych potraw. Konsekwentnie realizujemy filozofię kuchni, polegającą na połączeniu nowoczesności i tradycji kuchni Polskiej. Mamy odwagę łączyć smaki, swoboda komponowania potraw oraz lokalne produkty sprawiają, że na Państwa talerze trafiają wyjątkowe dania.
estetyka
podania
chcemy aby nasze potrawy rozbudzały wyobraźnię i kubki smakowe, jeszcze przed ich skosztowaniem. Talerz z pięknie prezentującą się potrawą, to podsumowanie naszych przekonań o jedzeniu i gotowaniu.
Jedzenie to uczta dla oczu, ciała i duszy. Dbamy również o profesjonalną obsługę kelnerską i przytulne wnętrze, które pozwala na kameralne spotkania w gronie przyjaciół, jaki i zorganizowanie dużej imprezy rodzinnej / firmowej.